Architecture, Food and Travel Photography » Architecture, Food and Travel Photography

Matlagning i Paris

Det här var verkligen en upplevelse och något som jag garanterat kommer att göra igen. Om du har ett intresse för matlagning kan jag varmt rekommendera att testa en matlagningskurs hos La Cuisine Paris. det hela började med att vi var ett gäng från alla världens hörn som samlades och tillsammans med kocken bestämde dagens trerätters menu. Efter det gick vi vidare till Bastille marknad som är en av Paris största och här valde vi noggrant ut alla råvaror som vi skulle behöva och de var givetvis av bästa kvalité. Att får stå sida vid sida om en kock som inte nöjer sig med annat än det bästa och se hela processen med urval och samtal med försäljarna är häftigt. Här lärde jag mig många knep om hur man kan avgöra om olika grönsaker, frukter, ostar och fiskar är färska.

När matshoppningen var avklarad promenerade vi vidare till La Cuisine Paris lokaler där matlagningen påbörjades. Steg för steg fick vi instruktioner att följa, det är ju verkligen enkelt att laga god mat, ja så länge man vet hur man ska göra.
Vi började med franska delikatesser som ostar och närproducerad korv och som avslut en Mille Feuille med pistagegrädde och söta frukter. Till huvudrätt blev det en saltinbakad Sea Bass fisk med en blomkålspuré och burre blanc sås, enkelt men mycket gott. Tillsamman avnjöt vi ett torrt vitt vin med med härligt krisp och tydliga toner av citrus och mineraler Det var en Cuvée Première Sauvignon 2013 från Berticot.

En kul sak som hände var när grönsaksförsäljaren plockar ett myntablad och sträcker fram till mig för att jag ska få känna den ljuvliga och fräscha myntadoften från riktigt färsk mynta. Min första tanke var, perfekt, vilken bild, tack! Jag hade inte en tanke på att han ville jag skulle lukta utan tänkte bara på att han ville ge mig en bra bild. Komiskt hur en sak kan få totalt olik betydelse beroende på vad mottagaren har för tankar.

Missa inte en upplevelse hos La Cuisine Paris, de har matlagningsklasser, bakningsklasser och guidade provsmaknings turer på väl utvalda restauranger.
Här är länken till deras hemsida http://lacuisineparis.com/

Swepho Blog - La Cuisine Paris - 01Pin IT

 

Swepho Blog - La Cuisine Paris - 02Pin IT

 

Swepho Blog - La Cuisine Paris - 03Pin IT

 

Swepho Blog - La Cuisine Paris - 04Pin IT

 

Swepho Blog - La Cuisine Paris - 05Pin IT

 

Swepho Blog - La Cuisine Paris - 06Pin IT

 

Swepho Blog - La Cuisine Paris - 07Pin IT

 

Swepho Blog - La Cuisine Paris - 08Pin IT

 

Swepho Blog - La Cuisine Paris - 09Pin IT

 

Swepho Blog - La Cuisine Paris - 10Pin IT

 

Swepho Blog - La Cuisine Paris - 11Pin IT

 

Swepho Blog - La Cuisine Paris - 12Pin IT

 

Swepho Blog - La Cuisine Paris - 13Pin IT

 

Swepho Blog - La Cuisine Paris - 14Pin IT

Share to:|Twitter|Pinterest|Facebook|Email