Architecture, Food and Travel Photography » Architecture, Food and Travel Photography

Hotel W i Barcelona

Under en oplanerad promenad med kameraprylarna längs strandpromenaden fick vi en idé om att plåta Hotel W. Under ett par dagar försökte vi få till möjligheten att fotografera även inne i hotellet men det var helt fullbokat så vi lyckades inte. Nu är målet att troligen under sensommar 2015 lyckas boka så portfolion kan kompletteras med interiörbilder på detta mycket trevliga femstjärniga hotell.

Hotel W eller Vela Hotel Barcelona som det egentligen heter ritades av Ricardo Bofil och invigdes 2010. Det har med sina 26 våningar, ca 87m i höjd och dess unika placering blivit en stadssiluett tillsammans med bland annat Agbar Tower. Hotel W ligger ett kort stenkast ifrån stranden, det har flera restauranger, spa, gym och poler, med andra ord all lyx man kan tänka sig.

Vad tänker jag om arkitekturen? Till en början så är placeringen av denna magnifika byggnad precis vid en av Barcelonas hamnar och kanske 25m från stranden ganska unik och det kräver sin arkitektur. Den stora byggnaden har en form av ett segel och den helt glasade fasaden gör att den smälter samman med havet i nyanser och spegling. Kommer man lite närmare ser man tydligt att de har lyckas få restauranger och barer att smälta in som en vanlig strandpromenad. Här har man valt en hel del trämaterial och det bryter av den mer hårda och kalla glasfasaden. Tillsammans med palmerna som står på rad både utanför hotellet och uppe på ”takterrassen” smälter allt samman på ett bra sätt.
Som byggnad är den ganska svårfotograferad men blir snygg på bild när man väl lyckas fånga de där perfekta vinklarna.

Jag får med spänning säga på återseende och att detta kommer bli en delikat utmaning 2015.
Länk till Hotel W, spana in vetja.
Swepho Blog - Hotel W-3Pin ITSwepho Blog - Hotel W-2Pin ITSwepho Blog - Hotel W-5Pin ITSwepho Blog - Hotel W-4Pin IT

Swepho Blog - Hotel W-1Pin IT

Share to:|Twitter|Pinterest|Facebook|Email