Architecture, Food and Travel Photography » Architecture, Food and Travel Photography

Callian – France

Nyligen var jag med en kund på konferens i södra Frankrike. En liten bit från Nice och Cannes, upp i bergen ligger en charmig liten by som heter Callian och intill denna finns en resort, Le Château de Camiole. Ett trevlig område med små villor, lägenheter och pooler. Det är ett naturskönt område med härlig utsikt där det ögonen kan vila på en vacker vy och ge avkoppling till själen.

Det var en mycket trevlig och lyckad konferens som We Consulting hade för sina anställda och konsulter. Det bjöds på inspirerande föreläsare, god mat, trevliga utflykter och inte minst en bra balans med viktig egentid.

Uppe i bergen har man lugnet och vill man ta sig till Nice eller Cannes är det ungefär 45 minuter med bil men allt beror på trafiken så egentligen kan det lika bra ta 2 timmar.
Från Camiole kan man promenera upp till den lilla byn Callian och promenaden går längs med vägen och stundtals på vägen vilket gör att promenaden känns lite riskabel när man i en kurva med skymd sikt möter en bil med sydfranskt tempo. I Callian finns det ett par restauranger, barer och några butiker men framför allt är det mysigt att gå runt i de smala charmiga gränderna eller varför inte sätta sig på en bänk för att njuta av utsikten.

Jag har alltid gillat kusten och närheten till havet men jag måste erkänna att jag har fått upp ögonen för bergen och de härliga vyerna som erbjuds inte allt för långt bort från den trevliga kusten i södra Frankrike. Detta är helt klart ett område som kommer att utforskas mer.

Swepho Blog - We France-7Pin ITSwepho Blog - We France-9Pin ITSwepho Blog - We France-8Pin ITSwepho Blog - We France-6Pin ITSwepho Blog - We France-5Pin ITSwepho Blog - We France-4Pin ITSwepho Blog - We France-3Pin ITSwepho Blog - We France-2Pin IT

Swepho Blog - We France-1Pin IT

Share to:|Twitter|Pinterest|Facebook|Email