Architecture, Food and Travel Photography » Architecture, Food and Travel Photography

Om Swepho

Fredrik Bergh här och det är jag som är Swepho.
Min website kommer vara levande och jag vill spegla det som jag brinner för mest, att fotografera arkitektur, mat och resor. Jag vill att ni ska få en chans att ta del av mina alster både när det gäller egna projekt och skarpa uppdrag.

Arkitekturen
Den får mig att tänka till, inspireras och sätta mig in i arkitektens tanke. Det är inte alltid självklart vad som är viktigt med en byggnad när man bara tittar på den. Detaljer och funktioner kan ibland vara lätta att fånga snyggt på bild men lika ofta är det ett digert arbete att få alla byggstenar att samarbeta i bildkompositionen. Ibland är det viktigare att dokumentera en funktion än att fånga en snygg bild och ibland är det bilden som går före i prioriteringen.
Visst kan Gaudís verk få mig att stanna upp, det är ju extra allt och har sin tjusning men jag faller oftare för det som är mer stilrent, strikt och modernt men som ändå kan vara djärvt och ta ut svängarna. Former, linjer, färger och material det är detta som skapar alla intryck och känslan i en byggnad.

Maten
Den är som bäst när den är vällagad och avnjuts i ett gott sällskap. Råvaror eller tillagade rätter det spelar ingen roll, de har var sin charm.
Matfotografering är populärt idag, alla fotar sin lunch, middagen på en trevlig restaurang och det frossas i kokböcker som aldrig förr men det är en konst att få maten att se god och tilltalade ut på bild.

Resorna
Att få njuta av både lyx och det enkla, att få uppleva det som människorna som bor där får göra, detta skapar en annorlunda känsla jämfört om man bara turistar. Resorna ger förutom kultur, möten med människor och nya upplevelser en resa inom både maten och arkitekturens värld. Det är en sak att vara på plats och få uppleva detta underbara och det är en helt annan sak att dokumentera och beskriva i bild så att betraktaren kan känna samma känslor.


Uppdragen

Jag gör uppdrag åt bland annat arkitekter, fastighetsägare, butiker, köpcenter, restauranger och reseföretag.
Uppdragen kan vara att fotografera fastigheter för kontor, industri eller bostäder inför t.ex. uthyrning och försäljning eller interiör och exteriör fotografering för arkitekter, inredare och magasin. Att fotografera för en restaurang innebär inte bara matfotografering utan även att presentera restaurangens interiör och exteriör på ett tilltalande sätt. Reseuppdrag bjuder på mycket av allt det goda där fotografering av mat, arkitektur, hotell och omgivningsbilder går hand i hand med ett lyckat resultat.

Normalt utgår jag från södra Sverige och Malmö men jag gillar att röra på mig och är van vid att resa så jag har hela Sverige och Europa som arbetsfält.

 

Fredrik Bergh