Architecture, Food and Travel Photography » Architecture, Food and Travel Photography

Ny arkitektur i Malmö

För ett tag sedan lastade jag kameran på axeln och stativet i handen och gav mig ut på en lite upptäcksfärd i en del av Malmö som genomgår en stor förändring. Området kring Malmö Live.
Det blåste ordentligt så det gällde att hålla i prylarna för att bilderna inte skulle bli helt oskarpa. Ofta passerar man i bil eller buss men jag kan rekommendera att gå en sväng i området till fots, det blir en helt annan upplevelse.
Nu var inte allt bygge riktigt klart så jag kommer att ta en ny tur inom kort nu när alla byggkranar och annat är borta och de sista detaljerna på plats.

Det har varit mycket skriverier kring bygget av Malmö Live och annat i närområdet. Jag kan väl hålla med om att allt ska gå rätt till men samtidigt tycker jag att det är kul att det finns de som tror på Malmö och väljer att satsa här. Vi behöver utveckla vår region för att inte halka efter och det gäller allt med Hotell, Arkitektur, Restauranger och möjlighet till att dra olika typer av aktiviteter och evenemang. Att bara bygga bostäder tycker jag inte får en stad att växa, det krävs så mycket mer för att få en stad levande och attraktiv.

Malm Live ligger mitt emellan Gamla Väster och Västra Hamnen och kommer att binda samman gamla och nya delar av Malmö. I området finns mycket äldre byggnader som skapar en intressant kontrast. Det är byggnader allt från 1400-tal till tidigt 1900-tal och givetvis fram till idag.

Håll till godo med lite bilder från utflykten i ett av Malmös nya trevliga områden.

 

Arkitektur Malmö-01Pin IT

Arkitektur Malmö-02Pin IT

Arkitektur Malmö-03Pin IT

Arkitektur Malmö, Malmö Live, Peab

Arkitektur Malmö-04Pin IT

Arkitektur Malmö-05Pin IT

Arkitektur Malmö-07Pin IT

Arkitektur Malmö-08Pin IT

Arkitektur Malmö-09Pin IT

Arkitektur Malmö-10Pin IT

Arkitektur Malmö-11Pin IT

Arkitektur Malmö-12Pin IT

Share to:|Twitter|Pinterest|Facebook|Email