Architecture, Food and Travel Photography » Architecture, Food and Travel Photography

Can Framis Museum

Under 2014 fick jag möjligheten att fotografera Museum Can Framis i Barcelona. Detta museum invigdes 2009 och visar runt trehundra verka från 1960 och framåt, alla är skapade av konstnärer som är födda eller bor i Katalonien. Can Framis var från början en fabrik som byggdes under slutet av 1700-talet och ägdes av familjen Framis. En del av de gamla byggnaderna finns kvar och dessa har man kompletterat med modern arkitektur i betong. När man går inne i utställningen är det intressant att se hur de har jobbat med ljusinsläpp för att minimera mängden artificiellt ljus.

Runt om Can Framis är det väl uppvuxet med träd och buskar som en mindre park och detta innebär att hela byggnaden smälter in i omgivningen och man märker nästintill inte av den omgivande stadsdelen. Det är tydligt att parken, sittplatser och gångbanor är väl inplanerade tillsammans med den övriga arkitekturen.

Can Framis ingår i Fundació Vila Casas Museum och arkitekturan skapades av Arkitekt Jordi Badia på BAAS Architectura.
BAAS Arcitectura
Fundació Vila Casas
Swepho Blog - Can Framis-2
Pin ITSwepho Blog - Can Framis-1Pin ITSwepho Blog - Can Framis-6Pin ITSwepho Blog - Can Framis-7Pin ITSwepho Blog - Can Framis-3Pin ITSwepho Blog - Can Framis-4Pin ITSwepho Blog - Can Framis-5Pin ITSwepho Blog - Can Framis-8Pin ITSwepho Blog - Can Framis-9Pin ITSwepho Blog - Can Framis-10Pin ITSwepho Blog - Can Framis-11Pin IT

Share to:|Twitter|Pinterest|Facebook|Email